Select Page

Unul dintre cele mai proaste contracte din NBA s-a incheiat

Era un moment cand Gilbert Arenas era unul dintre cei mai apreciati jucatori in NBA. Atletic, bun pasator, bun aparator si la fel de bun din spatele liniei de 3 puncte. Practic, Arenas era jucatorul pe care ti-l doreai la echipa. Insa acele momente s-au cam dus. Acum singurele stiri pe care le mai vezi legate de Gilbert Arenas sunt cele legate de contractul semnat in 2008 insa nimic legat de cariera de baschetbalist.

Povesea lui Gilbert Arenas in NBA incepe in 2001 cand a fost draftat de catre Golden State Warriors in runda a doua. Avea sa poarte numarul 0, adica numarul de minute pe care “expertii” au spus ca le va juca in NBA. In perioada petrecuta in Oakland, Arenas a fost cel mai bun jucator din All Star Game: Rookies vs Sophomore si jucatorul care a avut cea mai mare imbunatatire a jocului (NBA Most Improved Player). Din 2003 pana in 2010 Arenas a imbracat tricoul celor de la Washington Wizards, locul unde a inceput sa intoarca priviri si sa fie din ce in ce mai apreciat, mai ales ca a reusit sa duca echipa in Playoff. “Agentul Zero” avea sa fie unul dintre cei mai buni marcatori ai ligii ani la randul si in momentul de fata este jucatorul cu cele mai multe aruncari de 3 puncte reusite si jucatorul care a marcat cele mai multe puncte intr-un meci pentru echipa din capitala.

In 2008, Gilbert Arenas semneaza un contract de 111 milioane dolari pe 6 ani cu Washington Wizards. Din cauza unor accidentari nu prea a jucat foarte mult in sezonul 2008-2009. Pe 24 decembrie 2009, Arenas a facut cea mai proasta gluma posibila. Spun gluma pentru ca asta a declarat jucatorul dupa incident. Arenas a adus in vestiarul echipei inainte de antrenament cateva pistoale, asta dupa ce Javaris Crittenton (un coechipier) cu cateva zile inainte a indreptat o arma incarcata spre starul celor de la Wizards. Caron Butler, unul din coechipierii lui Arenas la acea vreme, relata in cartea sa ca totul a plecat de la miza de 1100 $ dintr-un joc de carti, in avion, cand echipa se intorcea din Phoenix.

The two of them kept arguing as we buckled up for the landing.

They were still going at it when we all got on an airport shuttle van to take us to our vehicles.

Ernie Grunfeld, the team president, leaned over to me and said in a pleading manner, “Talk to them.”

“I did,” I told him, “but they keep arguing.”

Everyone could hear Gilbert and Javaris going at it as we rode along.

“I’ll see your [expletive] at practice and you know what I do,” Gilbert said.

“What the [expletive] you mean, you know what I do?” replied Javaris.

“I play with guns.”

“Well I play with guns, too.”

When I entered the locker room, I thought I had somehow been transported back to my days on the streets of Racine. Gilbert was standing in front of his two locker stalls, the ones previously used by Michael Jordan, with four guns on display. Javaris was standing in front of his own stall, his back to Gilbert.

“Hey, [expletive], come pick one,” Gilbert told Javaris while pointing to the weapons. “I’m going to shoot your [expletive] with one of these.”

“Oh no, you don’t need to shoot me with one of those,” said Javaris, turning around slowly like a gunslinger in the Old West. “I’ve got one right here.”

He pulled out his own gun, already loaded, cocked it, and pointed it at Gilbert.

Other players who had been casually arriving, laughing and joking with each other, came to a sudden halt, their eyes bugging out. It took them only a few seconds to realize this was for real, a shootaround of a whole different nature.

They all looked at each other and then they ran, the last man out locking the door behind him.

I didn’t panic because I’d been through far worse, heard gunshots more times than I could count, and seen it all before. This would have been just another day on the south side.

I talked calmly to Javaris, reminding him that his entire career, not to mention, perhaps, his life, would be over if he flicked that trigger finger.

I looked back at Gilbert. He was silent as he removed himself from the scene.

Javaris slowly lowered the gun.

Incidentul a produs un scandal urias in NBA, iar cei doi jucatori au fost suspendati pentru tot sezonul. Gilbert Arenas a fost transferat ulterior la Orlando Magic, iar Javaris Crittenton nu a mai jucat in NBA (in momentul de fata savarseste 23 de ani de inchisoare pentru omor).

Gilber Arenas avea sa puna ghetele in cui in 2013, pentru ca nici la Orlando Magic iar apoi la Memphis Grizzlies si Shanghai Sharks nu a putut sa revina la forma pe care a avut-o la echipa din Washington.

Totusi, viata a fost destul de faina pentru fostul jucator din cauza acelui contract semnat in 2008. Cei Washington Wizards i-au platit timp de 8 ani contractul de 111 milioane dolari, iar ultimul cent a intrat in contul lui Arenas pe 31.10.2016. Nu vreau sa spun ca nu merita acel contract, pentru ca, asa cum am mai spus, Arenas era unul dintre cei mai buni jucatori din liga la acea vreme. Ma gandesc totusi ca ar fi trebuit pusa o clauza astfel incat contractul sa poata fi incheiat in situatia in care apar anumite incidente, pentru ca Arenas desi nu a mai jucat baschet la nivel profesionist din 2013, a fost platit pana in 2016.

Si cum foarte multi fosti jucatori profesionisti din NBA (care au fost milionari la un moment dat) se plang ca dupa cativa ani de la retragere nu mai au niciun dolar in cont, Arenas nu face exceptie. In toata cariera de jucator profesionist, Arenas a strans peste 160 milioane dolari, bani care s-au dus pe case, masini, petreceri private, acte de caritate, sponsorizari etc. In prezent fostul jucator se plange ca nu mai poate sa isi trimita copiii la scoli private si ca o sa trebuiasca sa vanda casa de 3,5 milioane dolari, deoarece banii din contractul semnat in 2008 s-au cam epuizat si profitul de pe urma unor afaceri nu este suficient. Nasol!

La final, las acest top 10 cu jucatorul pe care il urmaream cel mai mult in liceu.


Pana la urmatorul articol, poti arunca un ochi si aici (un like ar ajuta, bineinteles)

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *