Select Page

Nike vs Under Armour. Povestea a doua reclame foarte bune

O sa va rapesc cam 5 minute din timpul vostru cu asta: 2 reclame, 2 branduri mari, 2 jucatori care au schimbat jocul de baschet.

LeBron James, proaspat castigator al titlului (primul titlul pentru orasul Cleveland dupa o seceta de peste 50 de ani) este imaginea brandului Nike (pe baschet cel putin). Daca Kobe Bryant inca evolua as fi avut ceva dubii, dar acum nu e cazul. LeBron James a semnat un contract pe viata cu cei de la Nike, iar brandul cu acel “swoosh” l-a rasplatit pe jucator cu 4 linii de ghete de baschet – avem seria principala care in momentul de fata a ajuns la Nike LeBron XIII, avem seria Soldier care a ajuns si ea la Nike LeBron Soldier X, seria Nike LeBron Ambassador care a ajuns la #8 si Nike LeBron Witness. Nu cred ca LeBron a purtat intr-un meci vreun model din ultimele 2 serii enumerate si sincer nici nu cred ca o va face.

Reclama de mai jos este pentru Nike LeBron Soldier X, un team model (daca as putea sa il numesc asa) care nu este diferit fata de Ambassador sau Witness. Singura diferenta este ca aceasta linie a fost purtata de LeBron in meciuri, mai ales in Finala si cred ca aici au vrut cei de la Nike sa ajunga. Practic “Come out of Nowhere” este exact ce s-a intalmplat in Finala. Cavs condusi cu 3-1 de catre Golden State Warriors, cu spatele la perete au reusit sa intoarca seria si sa castige cu 4-3. Poate nu trebuiau sa ajunga pana acolo, poate nu trebuiau sa creada ca vor putea sau ca vor face 3 meciuri MARI. Practic, fiecare fraza spusa de LeBron in spot are legatura cu acel moment istoric, mai ales acel capac (vezi meciul 7 din Finala cand scorul era 89 egal, mai putin de 2 minute din joc, iar Igoudala, dupa ce recupereaza mingea si porneste pe contraatac este blocat cu un capac pe panou “out of nowhere” de Lebron. Frumos! Si da, LeBron James in Finala a purtat Nike LeBron Soldier X.

De partea cealalta il avem pe Stephen Curry: castigator al titlului NBA (e adevarat, anul trecut), votat MVP (cel mai bun jucatori al ligii) de catre toata lumea (este pentru prima data in istoria ligii cand un jucator primeste acel trofeu in unanimitate) si jucatorul caruia ar trebui sa i se mai interzica sa arunce din spatele semicercului – tipul e incredibil.

Steph Curry, a fost sub aripa celor de la Nike, iar acum este imaginea celor de la Under Armour. De cand jucatorul celor de la Golden State Warriors a semnat contractul cu cei de la UA, vanzarile acestora au crescut cu peste 300% intr-un timp foarte scurt. Pana in momentul de fata, UA are 3 ghete de baschet semnate de Curry (UA Curry 1, 2, 3).

Povestea din reclama e cam la fel cu  cea a lui LeBron, doar ca e privita din pozitia sa. Titlu pierdut insa asta nu e o problema, e deja in trecut, ne gandim la viitor, nu?

Avem doua reclame cu 2 jucatori diferiti, doua branduri diferite, 2 perspective diferite. Numitorul comun este, asa cum a zis si Mariciu, motivatia. E tot ce ai nevoie pentru a …. face orice. Ambele spoturi sunt foarte bune. Imi place povestea de la Nike si felul in care e spusa, dar imi place si energia de la Under Armour. Nu ma pot decide care e mai buna. Cat despre ghetele de baschet… aici sunt sigur: Curry 3 (dar asta e preferinta mea, bazata pe stilul meu de joc).

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *