Select Page

Probleme pentru Team USA la Rio?

Nationala de baschet a Statelor Unite ale Americii pare sa isi fi iesit din ritm la Jocurile Olimpice de la Rio. Chiar daca au castigat toate meciurile disputate, ultimele doua meciuri (vs Australia 98-88 si vs Serbia  94-91) au fost destul de stranse. E adevarat ca am fost obisnuiti cu victorii clare 119-62 vs China sau 113-69 vs Venezuela, insa ceva scartaie la echipa.

Meciul cu Australia a fost unul strans. Multi spuneau ca acest meci este adevaratul test pentru Team USA, dat fiind faptul ca Australia trece printr-o forma foarte buna si practica un baschet foarte frumos la aceasta olimpiada. Americanii s-au impus la finalul celor 4 sferturi insa a fost o victorie muncita. Urmatorul meci, cel cu Serbia a fost si mai strans. Americanii au avut un avans de 18 puncte la un moment dat, insa pe final au tremurat. In ultimele 2 minute din meci, Serbia putea da lovitura.

Cum a ajuns Serbia la un pas de victorie? Printr-un joc foarte frumos de pase.

Mother of all gods, what have we just done?

Posted by NBA Serbia on Friday, 12 August 2016

Pentru Team USA doar medalia de aur conteaza. Insa daca americanii o tin in acelasi ritm, o sa fie mari probleme. Probleme sunt si acum insa mai poti indrepta din ele. Kyrie Irving nu se apara deloc. In meciul cu Australia, Patty Mills s-a cam distrat ofensiv. De asta a terminat cu 30 de puncte. DeMarcus Cousins faulteaza destul de des, ceea ce inseamna mai multe minute pentru DeAndre Jordan. DeAndre defensiv e bun, insa ofensiv, cand ajunge la linia de libere…stiti povestea. Klay Thompson e absent…marcheaza foarte putin comparativ cu numarul de aruncari incercate si e destul de ezitant. Poate oboseala sezonului din NBA isi spune cuvantul. Nu stiu. Insa clar nu e in apele lui. In aceeasi situatie este si Draymond Green. In aparare face o treaba buna, insa in atac este inconstant. In NBA atat Thompson cat si Green ne-au obisnuit altfel, insa la Rio vedem altceva. Din nou, poate e din cauza sezonului incarcat din NBA. Kevin Durant, la fel pare sa fi pierdut din ritm. In NBA, KD marcheaza mult, joaca destul de relaxat, insa in meciurile cu Australia si Serbia destul de inconstant.

In momentul de fata mi se pare ca Team USA nu joaca ca o echipa. Un lot foarta bun din punct de vedere al individualitatilor, insa care nu poate juca in echipa. Nu vezi mingea cum se plimba de la un jucator la celalalt si nu vezi foarte multe block-uri la jucatorii fara minge.

Imi aduc aminte cand la o conferinta de presa, Kyrie Irving a fost intrebat ce trebuie sa faca Team USA pentru a castiga medalia de aur, iar el a raspuns…”Nu stiu… Nimic”. Aparent lucrurile nu stau chiar asa in baschet, iar meciurile cu Australia si Serbia ar trebui sa fie precum un dus rece pentru americani. Totusi pentru mine nu ar fi o tragedie daca pe treapta cea mai inalta de pe podium nu ar fi Team USA. Nu ar fi prima data cand s-ar intampla asta.

P.S. Pasa lui Teodosic a fost GE-NI-A-LA!!

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *