Select Page

Steaua CSM EximBank – BC Dinamo s-a simtit ca un derby

Cand vine vorba de meciuri de baschet din Liga Nationala de Baschet Masculin sunt cateva meciuri intr-un sezon pe care chiar nu trebuie sa le ratezi. Unul dintre acestea este Steaua CSM EximBank vs BC Dinamo. Vorbim despre doua echipe care au un total de 43 titluri nationale castigate, asa ca meciul de duminica seara nu trebuia ratat.

Chiar daca este o discrepanta intre cele doua loturi si bugete, tot ma asteptam la un meci echilibrat. Am ajuns la Sala Polivalenta cu 30 de minute inainte de fluierul de start si am fost placut impresionat de numarul de spectatori din sala. Chiar daca meciul nu s-a jucat cu casa inchisa, au fost mai multi spectatori decat la unele meciuri pe care Steaua le-a jucat in EuroCup si, asa cum zicea si Andrei, multi dintre acestia erau copii. Viitorul suna bine.

Steaua CSM EximBank -Dinamo (4 of 43)

Meciul a inceput cu intonarea inmnului national de catre Ingrid Maria Boengiu, moment in care cele doua galerii au facut pauza din a-si da “binete” si au cantat impreuna. Recunosc ca nu ma asteptam sa vad asa ceva. Daca tot am pomenit de galerii, tizul meu a scris foarte bine urmatoarele:

Galeriile…niște băieți care mi-ar fi tare dragi pentru dăruire și energia cu care susțin echipele, dacă nu ar fi de o vulgaritate greu de egalat. Dacă mă gândesc că erau destul de multe fete și mulți copii în sală, nu cred că s-au bucurat de colecția de obscenități. Aș fi dorit să se abțină măcar în momentul festiv de includere în Hall of Fame al domnului Alin Savu, un baschetbalist cu performanțe greu de egalat în următoarea perioadă în baschetul românesc (aici găsiți un articol complet despre jucătorul Alin Savu).

Spuneam la inceput ca ma asteptam sa vad un meci echilibrat. La finalul celor 40 minute (scor 85-83 in favoarea celor de la Steaua CSM EximBank), imi mentin afirmatia. Steaua a inceput bine meciul, impunand ritmul de joc pana spre final. Dinamo in schimb a ratat foarte multe ocazii in prima parte a jocului, insa pe final a lasat impresia ca poate face o surpriza. Titus Nicoara a fost cel mai bun jucator din tabara ros-albastra, terminand cu 28 de puncte, insa MVP-ul meciului a fost Bill Amis . E o gluma care tot circula pe retelele de socializare “This is Bill… Be like Bill”. Bill Amis a terminat cu 13 puncte, 11 recuperari, 4 capace, multe dintre punctele marcate de acesta au fost realizate prin slam dunk. Asadar.. BE LIKE BILL! De partea cealalta Sutalo, Sulovic si Babkauskas au fost magistrali. Ultimul a reusit pe final de meci sa rupa plasa cu o aruncare cu mult in spatele semicercului.

Am plecat bucuros de la Polivalenta. Steaua CSM EximBank – BC Dinamo s-a simtit ca un derby si sper sa vad aceeasi energie si in meciurile din Playoff.


 

Foto: Alexandru Nestian

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *