Select Page

Atunci cand increderea face diferenta

Imi aduc aminte ca acum doi ani cand Energia Tg Jiu castiga Cupa Romaniei, inceputul meciului a fost unul slab pentru gorjeni, insa la final au reusit sa se impuna.

Meciul din Energia Tg Jiu si STB Le Havre din cadrul FIBA Europe Cup a inceput la fel pentru Energia. Multe ratari, greseli nefortate, iar dupa primul sfert francezii conduceau 9-26. Totusi Energia a inceput usor, usor sa reduca din diferenta. Avansul de 22 puncte pe care Le Havre l-a avut, a inceput sa se micsoreze treptat, iar in partea a doua a meciului Energia Tg Jiu a aratat o alta fata. In ultimul sfert francezii erau deja la pamant si pareau ca doreau doar sa se termine mai repede meciul. 78-68 si Energia Tg Jiu obtine prima victorie in FIBA Europe Cup Last 32 si ocupa locul 2 in Grupa S. Chiar daca Porter Troupe si LaMont Mack au fost principalii marcatori (Troupe terminand cu double double: 17 puncte, 10 pase decisive), as spune ca este o victorie colectiva. Gutoaia, Diggs, Eziukwu, Radosavljevic, Santa, Aktas, fiecare a contribuit la aceasta victorie mare a gorjenilor.

Pentru gorjeni nu a fost o problema ca partida s-a disputat in Trivale (Sala Sporturilor Pitesti), atmosfera din tribune fiind aceeasi cu ceea ce vedem la Tg Jiu. Si cumva asa mi s-ar parea normal pentru ca la finalul zilei, lasand rivalitatile din campionat, o echipa din Romania face din nou o figura frumoasa intr-o competitie intercluburi in Europa.

Oricum de la -22 la +10, Energia Tg Jiu a facut un meci mare. Asta e misto la baschet, ca iti ofera ocazii. Trebuie doar sa profiti de ele. Si asta a facut si Energia. Bineinteles ca una dintre solutii e increderea, in tine, in coechipieri, in echipa ca poate intoarce orice rezultat.

In cazul in care ati ratat meciul, mai jos aveti inregistrarea.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *