Select Page

Poveste

Nu cred ca exista vreo persoana care atunci cand e cu prietenii sa nu aiba ceva de povestit. Povestile atrag, povestile te fac sa visezi, povestile fac alte povesti. Zilele trecute am dat peste urmatoarea poveste:

◘ De Moș Nicolae vom primi o… nuielușă ◘
Deși sunt la o vârstă aproape semicentenară, îmi rezerv dreptul de a crede că Moș Nicolae, ca și Moș Crăciun, EXISTĂ!
O să vorbim în continuare despre darul pe care Moșu’ l-a adus, în urmă cu vreo trei ani, suporterilor dinamoviști.
Văzând Moșu’ niște oameni de ispravă prin birourile clubului din Ștefan cel Mare și niște spiriduși care purtau cu mândrie culorile atât de dragi lui, alb și roșu, s-a hotărât să le aducă în dar o sală polivalentă, un bazin acoperit și o sală de forță…
Tare mândră era toată suflarea dinamovistă! Și precum în basme, în această scurtă perioadă de timp au început să apară și performanțele! Echipele de volei, handbal, polo și, mai nou, baschet, începeau să-i demonstreze Moșului că au meritat aceste daruri…
Văzând Moșul toate aceste fapte de cumințenie, se scotoci prin sac și găsi și un proiect nou-nouț pentru un stadion de fotbal! Spiridușii alb-roșii, care pe numele de alint își spuneu ”câinii”, tocmai ce sărbătoreau victoria contra „goblinilor” din ghencea…
Imediat după această victorie, o fetiță căreia prietenii îi spuneau Uța, cea mai demnă de iubirea Moșului, anunța că vom primi curând și stadionul de fotbal! Ce mai, era exact ca-n basme!
Într-o lume în care parcă nimic nu mai merge precum odinioară, cineva reușea să construiască pe baze solide în Ștefan cel Mare! Era o situație unică la nivel de infrastructură de club!
Era un exemplu pentru celelalte structuri sportive din țară, un model despre cum poți aduce ONOARE țării tale PRIN PERFORMANȚĂ!
Dar, pentru că trebuia să fim treziți la realitate și să nu mai credem în basme, a apărut și personajul negativ, sătul să vadă că CS Dinamo poate fi o poveste cu Happy End!
Zmeul Zmeilor, că așa i-am Z_ISU, făcu tot posibilul ca spiridușii să nu mai poată intra în sala polivalentă… Zidi porțile de la intrare, lăsând o mică portiță pentru jucători… Aceștia se pot antrena în continuare, pot chiar să joace meciurile oficiale, dar fără spectatori, adică fără noi, spiridușii responsabili cu Forța Roșie!
Sportul fără spectatori e ca ziua fără soare! Dar acest lucru nu-l interesează pe Zmeul Zmeilor…
Așadar, dragii mei spiriduși, pentru o perioadă nedeterminată de timp, nu vom mai putea să fim alături de terierii noștri… Încercăm să găsim soluții, poate vă putem primi, provizoriu, în altă sală, care să fie pe placul Zmeului…
Nu o mai avem nici pe Uța, care a fost solicitată să dea o mână de ajutor întregului sport românesc, multiplicând modelul din Ștefan cel Mare… Dar, avem speranțe! Greuceanu, Prâslea cel Voinic, Făt Frumos, Harap Alb și ceilalți și-au suflecat mânecile și vor încerca să facă pofta Zmeului!
Și vă vom avea, curând, din nou lângă noi, pentru că doar voi ne puteți da puterea de a trece peste aceste încercări! Pentru că voi sunteți RED POWER, forța ce a stat mereu în spatele dinamoviștilor! Pentru că, alături de noi, credeți și voi în Moș Nicolae!

PS: Meciul de sâmbătă, contra celor de la Gaz Metan Mediaș se va desfășura fără spectatori! Din păcate, se pare că nici presa nu va putea avea acces… Am încercat să obținem o declarație oficială de la cei în măsură să facă acest lucru, dar nu am primit încă răspuns… În ceea ce ne privește, vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru a vă ține la curent cu ce se mai întâmplă!

Cu drag, speranță și dor,
Dan, al vostru povestitor.

Pentru cine nu stie, mesajul a fost pus pe pagina de Facebook a celor de la BC Dinamo. Asadar BC Dinamo vs Gaz Metan Medias se va juca in Sala Dinamo, insa fara spectatori. Din pacate aceasi problema o are si Steaua CSM EximBank, echipa care in acest weekend, va juca in fata propriilor suporteri meciul din cadrul etapei a XI-a imptriva celor de la BC Timisoara.

Nu inteleg de ce daca sala X nu are aviz ISU, meciul se joaca? La fel cum vietile fanilor sunt importante, nu sunt importante si vietile jucatorilor, arbitrilor sau persoanelor din staf-ul fiecarei echipe? Sau de ce nu vine o echipa de pompieri la fiecare meci pentru a putea preveni in cazul in care ceva neprevazut apare. Vorbim doar de 2 meciuri, adica maxim 4 ore. Poate asa vor spune ca au vazut un meci misto de baschet si asa baschetul romanesc va mai castiga cativa fani. De ce nu? Oricum mi se pare trist ca doua echipe cu renume din baschetul romanesc vor juca weekend-ul acesta meciurile de acasa fara spectatori.

 

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *