Select Page

Sfarsitul unei ere

Cand spui baschet te gandesti la Michael Jordan. Cand spui NBA te gandesti la spectacol. Cand spui echipe de baschet din NBA te gandesti la Chicago Bulls, Boston Celtics, Los Angeles Lakers. Cand spui Chicago Bulls te gandesti din nou la Jordan. Cand spui Boston Celtics te gandesti fie la Larry Bird fie la Bill Russell. Cand spui Los Angeles Lakers, la ce te gandesti? La acel echipament “purple and gold”? La cele 16 titluri? La meciurile jucate cu casa inchisa? La ce?

555963_10151411415563995_671309461_n

Michael Jordan este si va fi cel mai bun jucator de baschet. Un G.O.A.T. Fiecare jucator de baschet viseaza sa fie precum Jordan. Unii poate vor marca mai multe puncte decat el, sau vor avea mai multe recuperari, capace, pase decisive, inele, insa nu vor putea fi precum Jordan. Un singur jucator se poate apropia de Jordan si acela e Kobe Bryant. Asa ca mai intreb o data: Cand spui Los Angeles Lakers, la ce te gandesti?

Kobe Bryant a anuntat recent printr-un poem ca la finalul sezonului 2015-2016 se va retrage. Se va incheia o era.

You gave a six-year-old boy his Laker dream
And I’ll always love you for it.
But I can’t love you obsessively for much longer.
This season is all I have left to give.
My heart can take the pounding
My mind can handle the grind
But my body knows it’s time to say goodbye.

And that’s OK.
I’m ready to let you go.
I want you to know now
So we both can savor every moment we have left together.
The good and the bad.
We have given each other
All that we have.

Pe Michael Jordan nu l-am vazut live (microbul baschetului nu ma prinsese inca), l-am vazut doar in inregistrari ale meciurilor, insa pe Kobe Bryant l-am vazut de nenumarate ori. Anul acesta va pune punct. Totusi va lasa un loc gol care cu greu va fi umplut.  Singurul jucator activ in Draft-ul din 96′, 5 titluri de campion, de 2 ori a fost MVP-ul Finalei, in 2008 a fost MVP-ul Ligii, 17 selectii in All Star Game, de doua ori a fost cel mai bun marcator din NBA, este cel mai bun marcator din istoria celor de la Los Angeles Lakers, NBA Slam Dunk Champion, 3 medalii de aur (2 Olimpice si una la FIBA Americas Championship), are peste 120 de meciuri in care a marcat peste 40 puncte si bineinteles ca nu pot sa nu mentionez de cele 81 de puncte marcate intr-un meci.

Totodata Kobe are si cele mai multe ratari din istoria NBA insa din punctul meu de vedere acel lucru conteaza mai putin. Jordan avea o vorba “I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.”

Cand vezi jucatori precum Tim Duncan, Kevin Garnett sau Kobe Bryant, care au fost in aceasta liga de mult timp, nu poti sa nu te gandesti ca odata si odata o sa vina momentul cand o sa spuna: Asta a fost! Ca si fan, poti doar sa speri sa ii vezi si urmatorul sezon, iar acest lucru sa il repeti in fiecare vara. Poate, poate.

Dupa ce Kobe va agata ghetele in cui se va termina o era. La fel cum s-a terminat si cu Jordan.

La final, pentru ce a facut, asa cum James Worthy spunea Kobe Bryant este un extraterestru.

P.S. Astept revenirea!


 

Foto

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *