Select Page

90 de ani de Harlem Globetrotters

Cred ca fiecare dintre noi a auzit cel putin o data de Harlem Globetrotters, echipa aceea de baschet demonstrativ care a devenit celebra pentru spectacolul de pe parchet. Echipa a fost infiintata in 1926, 2 ani au avut numele de Chicago GlobeTrotters (1926–1927), apoi New York Harlem Globetrotters (1928–1929), urmand ca in final sa poarte numele de Harlem Globetrotters.  Daca ar fi sa caracterizez ceea ce fac cei de la Harlem Globetrotters pe parchet as spune teatru, comedie si baschet.

Pe parcursul timpului, echipa a avut in componenta diverse personalitati (Bob Hope, Kareem Abdul Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela, Papa Ioan Paul II, Papa Francis), care acum sunt membrii de onoare. In 2003, Magic Johnson a semnat un contract de 1 dolar, valabil pe toata viata. Wilt Chamberlain (fost jucator in NBA care a marcat 100 de puncte intr-un meci), a fost primul Globetrotter care a avut tricoul retras.

Anul trecut am fost sa ii vad pentru prima data pe cei supranumiti “magicienii baschetului” si nu am fost dezamagit. Aruncari de la jumatatea terenului, jonglerii cu mingea, dunk-uri de toate felurile – doar o parte din show-ul acestora, asadar zic ca merita sa mergeti sa ii vedeti cand se iveste ocazia.

Anul acesta echipa a implinit 90 de ani. 90 de ani in care au pus cate un zambet pe fetele fanilor in cele peste 20000 meciuri in peste 100 de tari printre care si Romania. Cu ocazia celor 90 de ani impliniti, echipa a facut un spot filmat dintr-un singur cadru. Un singur cadru, 7 incercari, deci Harlem Globetrotters mereu impresioneaza.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *