Select Page

Tu ce faci dupa ce semnezi un contract de 94 milioane dolari?

Kawhi Leonard, jucatorul celor de la San Antonio Spurs, a semnat un contract de 94 milioane $ pe o perioada de 5 ani. Ce a facut dupa ce a semnat contractul?

Nimic! La ce te asteptai? La un tort avand in mijloc semnul dolarului american? Sau un lucru poleit cu aur? Nu. Kawhi Leonard nu e precum Mayweather sau “The Wolf of Wall Street” sa arunce cu banii in stanga si in dreapta. Multi jucatori care ajung in NBA sunt intrebati ce vor face cu primul cec incasat si majoritatea raspunsurilor sunt o casa, o masina. Imi place ca Leonard e o persoana simpla, linistita care are doar un singur gand: sa joace baschet. Si credeti-ma ca o face destul de bine – campion NBA in 2014, MVP-ul Finalei din 2014, Aparatorul Anului in 2015.

Pentru jucatorul celor de la Spurs nu cred ca valoarea contractului a contat, ci faptul ca are o garantie ca va juca 5 ani in NBA. “That’s what I’m most happy about”  “I want to play 10 or more years in this league.” declara el intr-un interviu.

Daca ar fi sa il compar cu o persoana anume, Gregg Popovich este primul nume care imi vine in minte. Nu l-am vazut de foarte multe ori sa acorde interviuri si se stie foarte putine lucruri despre viata lui personala. Ce mi se pare destul de amuzant e ca inca are acea coafura (cornrows) specifica anilor 90.

hi-res-d20ebd48582c03ca381c67b66d2252cb_crop_north

In cazul in care Leonard va mentine acelasi ritm de joc si va avea aceasi atitudine nu m-ar mira ca intr-o zi sa ii ascult discursul de MVP, bineinteles tot in tricoul celor de la Spurs. La fel cred ca nici atunci nu va sarbatori prea mult.

Cred ca San Antonio are ceva

Pe Leonard il vom vedea 5 ani in tricoul celor de la Spurs si cel mai probabil tot la Spurs va fi si dupa. Pana cand va pune punct carierei de jucator profesionist de baschet. Si astfel incep sa cred ca San Antonio are ceva. David Robinson, Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili au imbracat/imbraca tricoul celor de la Spurs inca de la primul lor meci ca jucatori in aceasta liga. Mi se pare incredibil in conditiile in care sunt multi jucatori care alearga dupa bani mai multi, echipe mai puternice pentru a castiga un titlu NBA, exista jucatori foarte buni care raman “acasa” indiferent de situatie. Cred ca asta e cheia: Sa ai jucatori loiali pe care sa stii ca te poti baza de la A-Z. Sigur si faptul ca Popovich este antrenor acolo conteaza, insa tot e de admirat managamentul celor de la Spurs.

Si totusi, tu ce faci dupa ce semnezi un contract de 94 milioane $?


foto

Index

About The Author

3 Comments

 1. Revo

  Ultima dată când am semnat un contract de 94 de milioane de $ am luat cina la restaurantul de la Burj Khalifa. Doar că nu era de 94 de milioane de $, era de 500 de lei, şi nu era Burj Khalifa, era KFC-ul de la Aviatorilor.

  Reply
  • Marius Vasilescu

   Am mai primit un astfel de comentariu. Dar inteleg ideea :D. Cina sa fie 🙂

   Reply
   • revo

    😀 😀 😀

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *