Select Page

Steaua CSM EximBank la primul meci oficial acasa

Aseara (25.09) In Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazu, Steaua CSM EximBank a jucat primul meci oficial in fata propriilor suporteri. Ros-albastrii aveau de disputat mansa retur in Cupa Romaniei impotriva “leilor” de la SCM U Craiova.

In meciul tur, stelistii s-au impus cu scorul de 79-71, asa ca misiunea lor din retur era ceva mai usoara. Totusi “militarii” au reusit sa isi adjudece calificarea chiar daca dupa cele 40 de minute de joc scorul era 81-81. Probabil va ganditi de ce nu s-au jucat prelungiri daca scorul a fost egal 81. Dat fiind faptul ca in meciul tur Steaua s-a impus la o diferenta de 8 puncte, pentru a se intra in prelungiri, Craiova ar fi trebuit sa castige la o diferenta de 8 puncte. La fel a fost si sezonul trecut cand Steaua a jucat impotriva celor de la BC Mures.

Craiova a profitat de inceputul de meci ceva mai greoi pe care Steaua l-a avut si a reusit sa se distanteze la 16 puncte (10-26), insa treptat baietii antrenati de Hristu Sapera au redus din diferenta. Rand pe rand cele doua echipe au trecut la conducere, asa ca finalul a fost extrem de disputat. Cu 6 secunde ramase de joc, Aleks Rasic a fost trimis la linia de fault si …

Am avut parte de doua buzzer beater in acest meci. Primul al stelistului Denis Ikovlev la finalul primului sfert si al doilea al craioveanului Milivoje Bozovic, ambele fiind executate din spatele semicercului, ceea ce ne demonstreaza inca o data faptul ca baschetul se joaca pana in ultima secunda.

Cel mai bun jucator al gazdelor a fost Titus Nicoara care a terminat cu un double double (18 puncte, 10 recuperari), urmat de Marko Marinovic (14 puncte 4 recuperari), in timp ce la craioveni, Catalin Burlacu a fost din nou in forma (20 puncte, 3 recuperari, o pasa decisiva).

Asadar Steaua CSM EximBank se califica in mansa urmatoare a Cupei Romaniei chiar daca scorul in retur a fost de 81-81. Mi-a placut faptul ca Sala Mihai Viteazu a fost 90% plina, ca galeria si-a incurajat permanent favoritii, iar spectacolul baschetbalistic nu a lipsit. Un alt lucru care mi-a atras atentia si care mi-a placut a fost faptul ca jucatorii de la Steaua CSM EximBank au avut pe spate inscriptioante prenumele acestora: Titus, Mihai, Gerald. Urmeaza oare si o serie cu nicknames?

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *