Select Page

Sa ne bucuram de un nou sezon plin cu baschet

A fost o vara si o vacanta lunga insa gata, asteptarea a luat sfarsit si putem sa ne ocupam locul in tribune si sa admiram echipa favorita la lucru. Momentan duelurile sunt in Cupa Romaniei insa nu mai e mult pana la inceputul de sezon din Liga Nationala de Baschet.

Cupa Romaniei a debutat luni (21 septembrie) cu duelul dintre Energia Tg Jiu si BC Timisoara, duel care s-a terminat cu victoria gorjenilor (65-59). De la Energia s-a remarcat Diggs care a terminat cu 19 puncte in timp ce la Timisoara, Low a marcat 16 puncte. Exista ceva zvonuri cum ca BC Timisoara s-ar retrage din campionat si din EuroChallenge, principalul motiv fiind cel financiar. Sper totusi ca acest lucru sa nu se intample (zic ca a fost suficient episodul cu CSU Asesoft Ploiesti) si ca timisorenii vor putea continua.

Urmatoarele meciuri din Cupa Romaniei au fost programate in data de 22 septembrie si au pus fata in fata echipele CS Gaz Metan Medias vs CSMU Oradea, CS Phoenix Galati vs U Banca Transilvania Cluj, CSU Atlassib Sibiu vs BC Mures, SCMU Craiova vs Steaua CSM EximBank si CS Dinamo vs BCM U Pitesti.

Steaua CSM EximBank, echipa pe care o sa o vedem sezonul acesta in EuroCup, a castigat disputa cu SCMU Craiova cu scorul de 79-71. Bill Amis, Titus Nicoara, Aleksandar Rasic au fost principalii marcatori pentru stelisti, de la Craiova remarcandu-se Catalin Burlacu.

In celelalte partide BC Mures a trecut de CSU Atlassib Sibiu (82-73), U Banca Transilvania Cluj a castigat meciul cu CS Phoenix Galati (85-70), iar CSMU Oradea s-a impus in fata celor de la CS Gaz Metan Medias (86-73).

Doar CS Dinamo a reusit sa castige in fata propriilor suporteri (80-68) asta dupa ce primele 3 sferturi au fost echilibrate. Pavel Marinov a condus echipa alb-rosie spre victorie, acesta terminand cu 19 puncte, in timp ce la Pitesti, Bobrov a marcat 18 puncte.

Fie ca am avut parte de surprize sau nu, ma bucur ca a inceput un nou an plin cu baschet. Sper ca acest sezon sa fie la fel de disputat ca si cel precedent, cu un parcurs lung al echipelor romanesti in Europa si cu multi fani prezenti in tribune.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *