Select Page

Amical: Steaua CSM EximBank vs Energia Tg Jiu

Sambata seara, Sala Regimentului de Garda “Mihai Viteazu” din capitala a gazduit meciul de pregatire disputat intre Steaua CSM EximBank si Energia Tg Jiu. De fiecare data cand cele doua echipe s-au intalnit am avut parte de un spectacol baschetbalistic demn de urmarit, asa ca meciul de ieri nu putea fi ratat.

IMG_20150905_232006Chiar daca a fost un meci de pregatire, cele doua echipe au practicat un baschet placut, cu multe faze care au incantat publicul venit la meci. Steaua a controlat disputa inca de la inceput si parea ca va fi o victorie usoara, insa cei de la Energia au fortat pe final si au reusit sa se apropie la 3 puncte. Totusi, baietii antrenati de Hristu Sapera, au reusit sa se impuna la final cu scorul de 84-77.

A fost un bun prilej pentru Steaua CSM EximBank sa vada la lucru ultima achizitie a acestora: Aleksandar Rasic. Jucator pe pozitiile 1-2, acesta a bifat aproximativ 30 minute de joc si a terminat cu 10 puncte, 3 recuperari, 3 pase decisive si 2 interceptii. Mi-a placut jocul facut de Mihai Paul si Chris Cooper. Coordonatorul de joc al ros-albastrilor a terminat cu 14 puncte, 4 recuperari, 4 pase decisive si o interceptie, in timp ce Cooper a contribuit cu 11 puncte, 6 recuperari si un capac. Ambii, comparativ cu sezonul trecut, au crescut atat din punct de vedere ofensiv cat si defensiv. Bill Amis a fost la fel de eficient cum ne-a obisnuit pana acum: 20 minute – 17 puncte, 6 recuperari, 2 pase decisive, 2 interceptii si un capac. Marko Marinović a contribuit si el cu 18 puncte, 6 pase decisive in aproximativ 30 minute de joc. Chiar daca nu s-a putut baza pe Barac si pe Szijarto, ambii accidentati, mi-a placut ca antrenorul Stelei l-a introdus in rotatie si pe Adrian Rosu care in cele aproximativ 5 minute jucate a marcat 2 puncte si a avut o recuperare.

De partea cealalta, Energia Tg Jiu pare sa-si fi gasit un coordonator de joc in Milles (19 puncte). Porter Troupe a facut un meci bun – 20 puncte, 5 recuperari, 2 interceptii si 4 pase decisive, la fel si Lamont Mack – 13 puncte, 2 pase decisive. Cu o banca de rezerve ceva mai bogata, antrenorul Energiei a folosit 10 jucatori in acest meci printre care si Adrian Gutoaia, jucator revenit dupa o accidentare care l-a tinut ceva timp departe de parchet.

Chiar daca ambele echipe mai au de imbunatatit unele aspecte, per total am vazut un meci bun si astfel se anunta un sezon care merita vazut.

La final va las cateva momente de la meci

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *