Select Page

11 ani de la ultimul esec al Team USA la Olimpiada

Nu stiu ce faceati voi pe 27.08.2004 insa va spun ca de atunci Team USA nu a mai pierdut niciun meci in concursul olimpic de baschet masculin. Per total Team USA a pierdut doar 5 meciuri la Olimpiada. Prima infrangere a fost in finala disputata in fata URSS (50-51) in anul 1972 la Olimpiada de vara disputata la Munich. Urmatoarea infrangere a survenit la Olimpiada de la Seoul (1988) tot in fata URSS cu scorul de 76-82.

Anul 2004 a fost unul de cosmar pentru Team USA. Olimpiada de la Atena a adus cea mai rusinoasa infrangere pentru americani (73-92 cu Puerto Rico) in primul meci disputat pe “taramul zeilor”. Tot in grupe, americanii au pierdut si in fata Lituaniei 90-94, dar totusi au reusit sa se califice in sferturile de finala.

Drumul catre medalia de aur s-a oprit pentru Team USA in semifinale cand au dat piept cu nationala Argentinei. 27.08.2004 o alta data pe care Team USA nu o va uita usor. Jucatorii din NBA (Allen Iverson
Stephon Marbury,Dwyane Wade, Carlos Boozer, Carmelo Anthony, LeBron James, Emeka Okafor, Shawn Marion, Amar’e Stoudemire, Tim Duncan, Lamar Odom, Richard Jefferson) nu l-au putut opri pe Manu Ginobili jucator in mare forma. Mi se pare fascinant sa vezi jucatori precum Iverson, Wade, LeBron etc neputinciosi in fata unei echipe unite si solide precum cea a Argentinei. Meciul puteti sa il vedeti aici si credeti-ma, merita.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *