Select Page

Romania rateaza calificarea in semifinala CE feminin U18

Natioana Romaniei de baschet feminin U18 a ratat calificarea in semifinalele Campionatului European de Baschet feminin U18 disputat in aceasta perioada in capitala. Tricolorele au dat piept cu o puternica echipa a Suediei, echipa care m-a impresionat pana acum prin stilul de joc.
image

Tricolorele au intrat in ritm mai greu, reusind sa marcheze abia dupa aproape 6 minute, tabela aratand 6-2. Agresive atat in atac cat si in aparare, junioarele au reusit sa se apropie la doua puncte distanta pana la finalul primului sfert.

In sfertul 2 tricolorele au intrat motivate pe parchet si au reusit sa treaca la conducere detasandu-se la 6 puncte (12-18) la jumatatea sfertului. Insa din pacate Suedia a revenit in joc si a reusit sa “sparga” apararea Romaniei si pana la finalul sfertului au reusit sa treaca in avantaj. Astfel Suedia intra in vestiare cu un avantaj de 1 punct (19-18), insa stiam ca tricolorele nu se vor lasa batute asa usor.

In sfertul 3 s-a pastrat acel echilibru, tricolorele reusind sa treaca de cateva ori la conducere insa niciodata la o diferenta mai mare de 2 puncte. Dar si de aceasta data, Suedia a reusit sa incheie sfertul in avantaj (32-29).

In ultimul sfert, Romania a reusit sa se apropie la 1 punct, insa un run al Suediei a facut ca diferenta sa fie de 9 puncte in favoarea nordicelor. Finalul a fost unul apoteotic, Romania reusind cu doua minute ramase sa se apropie la 3 puncte si visam la prelungiri. Insa inca o data Suedia reuseste sa gaseasca energia necesara pentru a inchide acest meci. Suedia – Romania 42-37.

Conform Federatiei Romane de Baschet, statistica este urmatoarea:
Romania – FERARIU (20 p, 4×3, 4 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap), ARMANU (6 p, 2×3, 3 rec, 1 pasa), CRETU (4 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), MATEI (3 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), GHIZILA (2 p, 4 rec, 2 pase, 1 int) si OLTEANU (2 p, 3 rec, 3 int). Au mai evoluat SERB (1 rec), POP (2 rec, 1 int), BOT si RADU.
De la invingatoare s-au remarcat STOCKLASSA (6 p, 10 rec, 3 pase, 1 int, 3 cap), SEMAN (9 p, 1×3, 2 rec, 2 pase) si HAKANSSON (7 p, 9 rec, 6 pase).

Asadar drumul Romaniei catre finala s-a terminat, insa povestea nu s-a incheiat, fetele jucand pentru ocuparea locurilor 5-8. Sigur cu totii ne-am fi dorit sa fim in acel careu de asi, insa nici performanta de pana acum nu trebuie uitata. Fanii au facut si de aceasta data show in tribune, incurajandu-le pe fete pe tot parcursul meciului si mi-as dori sa vad Arena de Baschet mereu plina la meciurile Romaniei.
image

About The Author

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum a fost la CE feminin U18 | Mariuscv.com - […] Romania rateaza calificarea in semifinala CE feminin U18 […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *