Romania rateaza calificarea in semifinala CE feminin U18

Natioana Romaniei de baschet feminin U18 a ratat calificarea in semifinalele Campionatului European de Baschet feminin U18 disputat in aceasta perioada in capitala. Tricolorele au dat piept cu o puternica echipa a Suediei, echipa care m-a impresionat pana acum prin stilul de joc.
image

Tricolorele au intrat in ritm mai greu, reusind sa marcheze abia dupa aproape 6 minute, tabela aratand 6-2. Agresive atat in atac cat si in aparare, junioarele au reusit sa se apropie la doua puncte distanta pana la finalul primului sfert.

In sfertul 2 tricolorele au intrat motivate pe parchet si au reusit sa treaca la conducere detasandu-se la 6 puncte (12-18) la jumatatea sfertului. Insa din pacate Suedia a revenit in joc si a reusit sa „sparga” apararea Romaniei si pana la finalul sfertului au reusit sa treaca in avantaj. Astfel Suedia intra in vestiare cu un avantaj de 1 punct (19-18), insa stiam ca tricolorele nu se vor lasa batute asa usor.

In sfertul 3 s-a pastrat acel echilibru, tricolorele reusind sa treaca de cateva ori la conducere insa niciodata la o diferenta mai mare de 2 puncte. Dar si de aceasta data, Suedia a reusit sa incheie sfertul in avantaj (32-29).

In ultimul sfert, Romania a reusit sa se apropie la 1 punct, insa un run al Suediei a facut ca diferenta sa fie de 9 puncte in favoarea nordicelor. Finalul a fost unul apoteotic, Romania reusind cu doua minute ramase sa se apropie la 3 puncte si visam la prelungiri. Insa inca o data Suedia reuseste sa gaseasca energia necesara pentru a inchide acest meci. Suedia – Romania 42-37.

Conform Federatiei Romane de Baschet, statistica este urmatoarea:
Romania – FERARIU (20 p, 4×3, 4 rec, 1 pasa, 3 int, 1 cap), ARMANU (6 p, 2×3, 3 rec, 1 pasa), CRETU (4 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), MATEI (3 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), GHIZILA (2 p, 4 rec, 2 pase, 1 int) si OLTEANU (2 p, 3 rec, 3 int). Au mai evoluat SERB (1 rec), POP (2 rec, 1 int), BOT si RADU.
De la invingatoare s-au remarcat STOCKLASSA (6 p, 10 rec, 3 pase, 1 int, 3 cap), SEMAN (9 p, 1×3, 2 rec, 2 pase) si HAKANSSON (7 p, 9 rec, 6 pase).

Asadar drumul Romaniei catre finala s-a terminat, insa povestea nu s-a incheiat, fetele jucand pentru ocuparea locurilor 5-8. Sigur cu totii ne-am fi dorit sa fim in acel careu de asi, insa nici performanta de pana acum nu trebuie uitata. Fanii au facut si de aceasta data show in tribune, incurajandu-le pe fete pe tot parcursul meciului si mi-as dori sa vad Arena de Baschet mereu plina la meciurile Romaniei.
image

Un gând despre „Romania rateaza calificarea in semifinala CE feminin U18

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s