Select Page

Hai sa vorbim despre adidasi de baschet: Air Jordan III

Air Jordan III au vazut lumina zilei in 1988, cand legendarul designer Tinker Hatfield a renuntat la logo-ul cu aripi (prezent in modelele Air Jordan I si Air Jordan II) in favoarea celui care va deveni icon-ul brandului (The Jumpman). Totodata Air Jordan III este primul model de tip elephant print.

Initial modelul a fost numit Air Jordan Revolution, insa cei de la Nike au decis ulterior sa ramana la numerotarea cu cifre romane din motive de marketing. Si daca tot am ajuns la marketing, Michael Jordan a colaborat si cu Spike Lee (stiti voi, tipul acela pe care il tot vedeti in primul rand la meciurile celor de la New York Knicks in Madison Square Garden). Michael Jordan si Spike Lee sau mai bine zis Mars Blackmon, au aparut in mai multe reclame promovand mai multe modele Air Jordan.

In Air Jordan III, Michael Jordan a ridicat publicul in picioare meci de meci avand o medie de +30 puncte, a participat in All Star Game – unde a castigat trofeul de MVP si concursul de Slam Dunk. La finalul sezonului MJ a plecat acasa cu primul sau titlul de MVP, “Cel mai bun aparator al anului” si “Cel mai bun marcator”.

Ce mi se pare fain la acest model e faptul ca a deschis drumul adidasilor de baschet de tip mid, fiind unul dintre cele mai iubite modele din istoria brandului.

AirJordan3_GALLERY

Urmeaza Air Jordan IV


Foto: www.cardboardconnection.com

About The Author

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hai sa vorbim despre adidasi de baschet: Air Jordan II | Mariuscv.com - […] Hai sa vorbim despre adidasi de baschet: Air Jordan III […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *