Select Page

Un titlu meritat pentru Golden State Warriors

4-2 si titlul ajunge in Oakland. Este primul titlul al celor de la Golden State Warriors, titlu asteptat de mai bine de 40 de ani. Motivele pentru care Golden State Warriors va castiga titlul NBA vi le-am spus la inceputul Finalei (#mariusvsmarius), insa recunosc ca nu ma asteptam la explozia pe care Igoudala a avut-o in aceste 6 meciuri.

Cateva ganduri legate de aceasta Finala:

Golden State Warriors a mentinut acelasi ritm cu care ne-a obisnuit si in sezonul regulat. Un joc in pase, aruncari cam de peste tot pe parchet (Oh Curry), jucatori capabili sa joace pe mai multe pozitii si un antrenor pe care nu cred ca l-am vazut de multe ori ingrijorat.

Nu mi-a placut ca am vazut prea multe atacuri incepute si finalizate de LeBron James. Nu contest valoarea jucatorului, insa cand mai ai la dispozitie inca 4 jucatori pe parchet, foloseste-te de ei. Am citit multe comentarii la finalul sezonului referitoare la Russell Westbrook ca era singurul jucator care avea mingea… un fel de “ball hog”. Acum daca e sa comparam statistic, LeBron James facea ceea ce Russell Westbrook facea spre finalul sezonului regulat: 30+pct, +10 recuperari, 10 pase decisive. Diferenta e ca LeBron e apreciat pentru efortul depus in timp ce Westbrook era blamat pentru ca juca de unul singur.

Dar sa revenim la Finala. Am ramas surprins cand am vazut ca Steve Kerr s-a decis sa il titularizeze pe Igoudala, lasandu-l pe Bogut pe banca de rezerve. Din punctul meu de vedere, mi s-a parut ca a fost o mutare riscanta, lasand un gol (de inaltime) sub panou. Insa daca e sa analizez jocul, mutarea lui Kerr a castigat seria. Nu trebuie sa fii doctor in baschet ca sa intelegi ca atunci cand ai un om mic sub panou mingea trebuie sa ajunga la cel mai inalt jucator al tau – Timofey Mozgov. Dar cum Cavs a apelat excesiv la o strategie de isolation pentru LeBron, mai greu sa observi plusul de inaltime sub panou.

Igoudala este omul care a deschis, sau redeschis ochii multora. Spuneam ca daca Curry si Thompson sunt principalii marcatori, nu as sti sa spun care este al treilea marcator al echipei. Intr-o seara poate fi Barnes, in alta Igoudala. Ei bine, Igoudala a fost cel care s-a remarcat mai mult, fiind si cel care a plecat acasa cu trofeul de MVP. Iggy e primul jucator care castiga titlul de MVP-ul Finalei dupa ce in sezonul regulat nu a fost titular in niciun meci. Curry si Iggy devin astfel a doua pereche de coechipieri care sa castige titlul de MVP (Curry in sezonul regulat, Igoudala in Finala). Kareem Abdul Jabbar si Magic Johnson in 1980 fiind primii.

LeBron spunea ca fanii din Cleveland sunt mult mai zgomotosi si mai implicati (“We can be much louder than any fan base”). Imi pare rau sa spun, dar in aceasta Finala am vazut doar o mare galbena.

Cele mai misto cuvinte pe care le-am auzit in Finala: Iguodala: “I want to be Steph Curry when I grow up.”.

Si ca sa pregatesc si incheierea, ma bucur ca Warriors a incheiat seceta de titluri si ma bucur ca a castigat cu aceasta echipa. Ce va fi sezonul urmator, ramane de vazut, insa anul acesta au meritat pe deplin acest trofeu.

Si nu in ultimul rand, Marius nu fi suparat, a fost o Finala spectaculoasa si recunosc, la 2-1 pentru Cavs, am avut ceva emotii.

12

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *