Select Page

Drumul catre titlu: Steaua CSM EximBank vs CSM Oradea

In prima etapa din Playoff-ul Ligii Nationale de Baschet, Steaua CSM EximBank intalnea formatia oradeana CSM Oradea. Mi-a placut ideea celor de la Steaua de a muta meciurile din Playoff intr-o sala mult mai incapatoare: Sala Polivalenta din Bucuresti.

received_m_mid_1428680916442_a061c8b19608577777_0Am fost sa vad primul meci in Sala Polivalenta si nu am fost dezamagit. Chiar daca meciul nu s-a jucat cu casa inchisa, spectacolul baschetbalistic nu a lipsit. Stelistii au reusit sa invinga (scor 80-79) insa au cam tremurat spre final. Mi se pare putin ciudat sa ai un avans de aproape 20 puncte si totusi sa nu reusesti sa gestionezi finalul in favoarea ta. Pe de alta parte, ca spectacol, revenirea celor de la CSM Oradea a fost de bun augur.

Meciul 2, disputat sambata a fost mult mai echilibrat. Oradenii au fost ceva ma agresivi si nu au mai permis stelistilor (ca in primul meci) sa se distanteze foarte mult. Timp de 40 minute, ambele echipe au practicat un joc echilibrat. Pe final, victoria a apartinut celor de la Steaua CSM EximBank (79-77), chiar daca, asa cum a fost si in primul meci, oradenii puteau castiga in cazul in care ultima aruncare intra in cos.

Spre surprinderea mea, meciul 3 a fost castigat tot de stelisti. Am fost surprins pentru ca oradenii incepusera bine meciul, iar in sfertul 2 aveau deja un avantaj de 14 puncte. Si cum in baschet ne-am obisnuit ca luptele importante sa fie in sfertul 4, baietii antrenati deĀ Niksa Bavcevic au reusit pe final sa se impuna (91-86).

Mi-a placut pe langa spectacolul baschetbalistic, ca ambele galerii nu au incetat in nicio clipa in a-si sustine favoritii. Ca si jucatori mi-a placut evolutia lui Daniel Dillon si Vujadin Subotic de la oradeni si a lui Bill Amis si Titus Nicoara de la stelisti.

Asadar Steaua CSM EximBank se califica in semifinala unde isi va masura fortele cu BC Tg Mures, echipa care a trecut de U-BT Cluj Napoca tot cu 3-0. La cate meciuri s-au jucat sezonul acesta intre Steaua CSM EximBank si BC Tg Mures sigur s-a creat o rivalitate intre cele doua. O sa fie o serie faina.

20150410_184927

20150410_195024

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *