Select Page

Russell Westbrook din nou MVP-ul serii. Thunder vs Hawks

Vineri seara somnul a ajuns mai greu la mine asa ca am urmarit cateva meciuri din NBA. Am vazut prima jumatate a meciului dintre Orlando Magic vs Portland Trail Blazers, meci care s-a terminat cu victoria celor din Orlando (111-104). Rookie-ul celor de la Magic, Payton a fost … magic: 22 puncte, 10 recuperari si 10 pase decisive. Pana la pauza mare, doar Lillard de la Portland a mai aratat ceva, insa per total a fost seara celor de la Orlando Magic.

Am vazut doar prima jumatate dintre Magic vs Trail Blazers pentru ca un alt duel avea sa inceapa: Oklahoma City Thunder vs Atlanta Hawks. In paralel, la Dolce Sport, se juca Chicago Bulls – Toronto Raptors. Oklahoma City Thunder are avut un sezon total sub asteptarile mele. In primul rand din ce am vazut sezonul 2014-2015 in NBA este un sezon al accidentarilor, iar Thunder nu lipseste de pe lista. Rand pe rand Westbrook, Durant, Lamb, Morrow, Roberson, Adams, Jones, Kanter, Jackson (acum jucator la Pistons), Ibaka, McGary au lipsit/lipsesc suficiente meciuri. In al doilea rand, din cauza acestor accidentari sunt sanse ca Thunder sa nu prinda locul 8 in Conferinta de Vest si cred ca e putin frustrant pentru ca, fata de sezonul trecut Oklahoma City Thunder are o echipa mult, mult mai competitiva.

De cealalta parte, Atlanta Hawks are locul in Playoff asigurat, fiind chiar prima echipa calificata in lupta pentru trofeul Larry O’Brien. Pentru mine cei de la Hawks sunt surpriza sezonului si parca ar semana cu echipa celor de la Detroit Pistons in sezonul 2003-2004. Nu stiu ce vor face in Playoff, dar in sezonul regulat au avut multe jocuri de nota 10.

Surprinzator sau nu, meciul nu s-a disputat cu casa inchisa, insa fanii veniti in Chesapeake Arena s-au facut auziti pe tot parcursul meciului, mai ales spre final cand Thunder a preluat conducerea si incepea sa se distanteze.  Atlanta Hawks a condus in majoritatea timpului, insa nu a reusit sa isi creeze o diferenta mai mare de 12 puncte. De cealalta parte, Thunder a fortat exact cand a fost nevoie. In sfertul 4 diferenta era doar de 5 puncte in favoarea celor de la Hawks (95-90), iar Thunder a avut mevoie de 6 minute pentru a egala scorul la 105. Ultimele minute au fost de cosmar pentru Hawks si magice pentru Thunder. Morrow, Westbrook si Waiters au reusit in 10-0 run si de atunci s-a cam rupt totul pentru Hawks. Dupa cele 48 minute, Oklahoma City Thunder reuseste sa se impuna cu scorul de 123-115 si ocupa pozitia 8 in Conferinta de Vest.

Cred ca fiecare la inceputul meciului s-a intrebat daca va mai reusi Russell Westbrook inca un tripledouble. Russell Westbrook a terminat cu 36 puncte, 10 recuperari si 14 pase decisive si a ajuns la al 9lea tripledouble in acest sezon si al 17lea din cariera. MVP?

https://www.youtube.com/watch?v=x1uOku1Z_yk

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *