Select Page

Kevin Garnett planuieste sa cumpere Minnesota Timberwolves.

Asa cum banuiam, Kevin Garnett s-a intors acasa nu doar pentru a-si incheia cariera la echipa cu care a semnat primul contract in NBA, dar si pentru a-si incepe viitoarea cariera ca si proprietar al echipei.

Kevin Garnett si-a inceput cariera de baschetbalist profesionist la Minnesota Timberwolves (1995 – draftat al 5lea) acolo unde a petrecut 12 sezoane. KG inca detine recordul pentru cele mai multe puncte marcate, cele mai multe minute jucate, cele mai multe recuperari, cele mai multe pase decisive, cele mai multe interceptii, cele mai multe capace. Dupa Timberwolves a urmat Boston Celtics (2007-2013), Brooklyn Nets (2013-2015) si din nou Timberwolves pentru inca 2 ani.

In cei 19 ani petrecuti pana acum in NBA, Garnett a strans aproximativ 320 milioane dolari si este cel mai bine platit jucator din istoria NBA. In timp ce multi jucatori ajung sa fie faliti spre finalul carierei sau la cativa ani dupa ce si-au incheiat cariera, Kevin Garnett are planuri mari cu banii stransi. Impreuna cu Flip Saunders (presedintele si antrenorul echipei) doreste sa cumpere de la Glen Taylor echipa. De la 88 milioane dolari cat a dat Glen Taylor pe echipa in 1994, la 625 milioane dolari (conform Forbes – ianuarie 2015) e diferenta mare. Totusi nu mi se pare totusi o suma foarte mare (fiind chiar printre cele mai ieftine echipe din NBA) comparativ cu Lakers – 2.6 miliarde dolari, Knicks – 2.5 miliarde dolari sau Chicago Bulls – 2 miliarde dolari, dar e adevarat ca nici Wolves nu a avut istoria lor. Insa actualul proprietar al celor de la Wolves nu planuieste sa vanda echipa, cel putin nu inca. Atlanta Hawks, echipa scoasa la vanzare, i-a atras atentia lui Taylor, care doar atunci cand va afla care este suma la care se va opri licitatia, va fi dispus sa vanda echipa din Minnesota.

Cert e ca in momentul de fata, Garnett a ajuns acasa, va imbraca doi ani tricoul celor de la Timberwolves si planuieste sa cumpere echipa. Ce se va intampla peste doi ani? Nu stim. Poate Atlanta Hawks va avea un nou proprietar sau poate Timberwolves va avea 3. Ramane de vazut.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *