Select Page

De ce Cleveland Cavaliers cred ca nu vor castiga titlul anul acesta

Inainte de inchiderea perioadei de transfer, jucatorii de la Cleveland Cavaliers sunt Matthew Dellavedova (4.2 puncte/meci), Joe Harris (2.8 puncte/meci), Brendan Haywood (1.6 puncte/meci), Kyrie Irving (21.7 puncte/meci), LeBron James (25.9 puncte/meci), James Jones (3.4 puncte/meci), Kevin Love (17 puncte/meci), Shawn Marion (4.9 puncte/meci), Mike Miller (2.4 puncte/meci), Timofey Mozgov (9.3 puncte/meci), Iman Shumpert (8.6 puncte/meci), J.R. Smith (11.7 puncte/meci), Tristan Thompson (9.1 puncte/meci) si Anderson Varejao. De mentionat faptul ca Ray Allen inca nu s-a decis unde va evolua pentru a doua jumatate a sezonului, una dintre variante fiind Cavaliers.

In ultimii ani nicio alta echipa nu a mai simtit o asa transformare precum cei de la Cavaliers. LeBron James, Kevin Love, Mike Miller, Shawn Marion, Iman Shumpert si J.R. Smith sunt principalele nume care au ajuns in Cleveland. Doar dupa numele lor si cred ca fanii celor de la Cavs deja au inceput sa se pregateasca de sarbatoare. Insa drumul catre primul titlu din istoria echipei nu este un drum atat de usor.

In primul rand echipe precum Chicago Bulls, Toronto Raptors, Atlanta Hawks, Washington Wizards sau chiar Milwaukee Bucks arata foarte bine sezonul acesta. Iar de conferinta de Vest nici nu vreau sa pomenesc.

Apoi trebuie mentionat si capitolul accidentari. E adevarat e un capitol care poate privi fiecare echipa in NBA (ex. Oklahoma City Thunder). Anderson Varejao este indisponibil in urma unei accidentari suferite in meciul cu Timberwolves. Din cauza asta a venit Timofey Mozgov. Kevin Love pana sa ajunga in Cleveland, a ratat aproximativ un sfert din meciurile jucate pentru Timberwolves, iar Irving a avut si el ceva accidentari…usoare, e drept.

Defensiva celor de la Cleveland nu este un punct forte. Irving este mai mult un jucator de atac decat unul defensiv, Kevin Love contribuie la capitolul recuperari, insa e slab la capitolul capace. LeBron James ramane pentru mine un jucator foarte bun ofensiv, insa nu mai are aceasi energie, mobilitate ca sa faca fata defensiv pe toate cele 5 pozitii de joc, asa cum o facea in anii trecuti. Ultimele echipe care au castigat un inel aveau un Duncan, un Bosh sau un Chandler. Iar la finalul zilei, “defence wins championships”, sau cel putin asa se spune.

Chimia si lipsa de experienta sunt factori importanti intr-o echipa, poate cele mai importante lucruri. Asa cum Miami Heat a trebuit sa gaseasca Solutia castigatoare pentru Wade, LeBron, Bosh si chiar Spoelstra (antrenor fara experienta in NBA), asa trebuie sa faca si Cleveland Cavaliers. Nu sunt multi jucatori in echipa care sa aiba experienta in Playoff. David Blatt poate are toate calitatile unui antrenor extraordinar, insa nu are experienta in NBA, jocul in NBA fiind diferit fata de cel din Europa. Iar 82 meciuri nu sunt suficiente pentru a deveni un Popovich sau un Jackson.

Nu in ultimul rand, Cavs ar mai avea nevoie de 1-2 jucatori. Banca de rezerve nu este una suficient de competitiva comparativ cu o echipa cu pretentii la titlu, iar oboseala pe final de sezon isi va spune cuvantul.

Nu ma intelegeti gresit, Cleveland Cavaliers e o echipa cu potential care poate face meciuri exceptionale, insa viata in Playoff este una dificila.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *