Select Page

Energia Tg Jiu, victorie la debutul in EuroChallenge Last 16

Aflata in Grupa I, alaturi de BC Astana, Enel Basket Brindisi si Okapi Aalstar, Energia Tg Jiu viseaza la o calificare istorica in sferturile de finala (primele doua locuri din grupa se califica in faza superioara) din EuroChallenge. Energia Tagu Jiu a debutat in EuroChallenge Last 16 marti seara (13.01.2015) in meciul impotriva celor de la Okapi Aalstar.

Meciul a fost unul spectaculos, cu multe faze care au ridicat publicul din Sala Sporturilor din Targu Jiu in picioare. Chiar daca primele puncte au fost puse pe tabela de belgienii de la Okapi prin Tofi, Energia nu s-a lasat intimidata si s-a instalat la conducerea meciului. Primele doua sferturi i-au avut pe cei de la Energia mai mereu la conducere, insa diferenta nu a fost una mare, belgienii apropiindu-se prin punctele aduse in primul rand de Lodwick si Clarke.

Gorjenii intra la vestiare dupa ce Watson reuseste un stop shoot de la mare distanta, tabela aratand 38-34. Chiar daca Darby si Troupe nu prea si-au facut simtita prezenta in prima jumatate a meciului, acestia s-au incalzit abia din sfertul 3, sfert care a inceput cum nu se putea mai bine pentru gorjeni. Nu stiu ce le-a spus antrenorul celor de la Energia jucatorilor in pauza mare, dar in sfertul 3 si 4, gorjenii au arata cu totul altceva. Rand pe rand jucatorii Energiei au reusit sa marcheze iar diferenta tot crestea in favoarea gazdelor, spre deliciul fanilor.euroch

Astfel Energia Tg. Jiu debuteaza cu dreptul in EuroChallenge Last 16, castigand disputa cu cei de la Okapi Aastar (93-60). Personal ma asteptam la o echipa a belgienilor ceva mai puternica. Sigur, nu contest jocul facut de gorjeni, joc dus aproape de perfectiune atat defensiv cat si ofensiv. Watson, Troupe, Darby, Milosevic si Glyniadakis au terminat cu +10 puncte, iar Milosevic si Glyniadakis au terminat cu double double. Mi-a placut jocul Energiei si sper ca baietii sa mentina ritmul si sa reuseasca calificarea in sferturile de finala din EuroChallange. Va fi greu cu BC Astana in grupa, dar nu imposibil.

Foto: fibaeurope.com

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *