Select Page

Inceput de panica la Oklahoma City Thunder?

Nu stiu cati se asteptau ca Oklahoma City Thunder sa aiba un asemnea inceput, la fel cum nu stiu cati se asteptau ca dupa ce Kevin Durant si Russell Westbrook s-au intors pe parchet (in urma accidentarilor), inca sa mai fie probleme pentru cei de la Thunder.

Multi spuneau ca atunci cand acel dinamic duo o sa fie perfect sanatos, Oklahoma City Thunder o sa castige meci de meci si nu o sa mai fie pus sub indoiala accesul in Playoff (si de ce nu, catre un titlu NBA).

Well…

Anul 2015 nu prea a inceput bine pentru cei din Oklahoma. Au pierdut fara drept de apel in fata celor de la Golden State Warriors (117-91) si Sacramento Kings (104-83).

Poate in fata celor de la Warriors, cei de la Thunder au o scuza. Faptul ca in momentul de fata cei din Oakland sunt “on fire”. Plus, Warriors nu a mai pierdut acasa de foarte mult timp (13 meciuri daca nu ma insel). Dar in fata celor de la Kings? Care e scuza? Cand Westbrook si Durant au fost accidentati, multi s-au uitat catre ceilalti jucatori – Ibaka, Jackson, Morrow, dar acestia nu pot face minuni. Am vazut asta anii trecut in Playoff. Dion Waiters, jucator venit de la Cleveland Cavaliers, a avut un debut dezastruos (4 puncte – 1/9 aruncari finalizate cu succes), iar ceilalti jucatori (Lamb, Adams, Roberson, Jones, Perkins) nu sunt foarte prezenti in ofensiva celor de la Thunder. Si nu din vina lor. Scott Brooks e cel care “deseneaza” tactica si le spune jucatorilor ce au de facut.

Dar nu poti mereu sa te bazezi pe Westbrook si Durant… OKC l-a avut pe James Harden, jucator care putea prelua rolul de marcator atunci cand KD si Russ nu erau in forma. Acea vreme s-a dus. Plus ca e greu sa ii spui unui jucator precum Durant sau Westbrook, “Nu arunca! Paseaza” in conditiile in care stii ca acestia pot marca atunci cand te astepti mai putin. Sper totusi ca cei de la Thunder sa isi gaseasca ritmul cat de curand.

Conferinta de Vest era clar mai valoroasa si mai puternina decat cea de Est, insa anul acesta Vestul pare mai puternic ca niciodata, cu 11 echipe care se bat pentru un loc in Playoff.

Nu stiu daca cei de la Oklahoma City Thunder au motive de panica, dar sigur nu mai au mult timp de pierdut.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *