Select Page

Steaua EximBank castiga duelul cu Energia Targu Jiu

imageIntr-o sala plina, echipa de baschet Steaua EximBank intalnea in cadrul etapei a IX-a, echipa gorjeana Energia Targu Jiu.

Inca de la inceput se anunta un meci echilibrat, chiar daca Energia Targu Jiu era oarecum in dezavantaj. (Louis Darby Jr. era accidentat). Venita in Sala Mihai Viteazu din capitala, galeria celor de la Energia si-a facut simtita prezenta inca de la inceputul meciului si nu s-a oprit din cantat decat dupa finalul meciului.

imagePrimele puncte pe tabela au fost inscrise de gazde prin Barac, care a reusit sa finalizeze aruncarea in ciuda faptului ca Turner l-a faultat. 3-0 pentru Steaua CSM EximBank sper bucuria fanilor. Raspunsul a venit imediat prin aruncarea de la mare distanta a lui Kremen si deja se anunta un meci interesant. Chiar daca dupa primul sfert, gorjenii erau condusi la un punct, principala lor problema a fost faptul ca pivotul Turner acumulase 3 greseli personale, ceea ce a dus la absenta sa in sfertul 2. Pana spre finalul meciului nicio echipa nu reusise sa se distanteze la mai mult de 6 puncte.

Ultimele 4 minute au fost de cosmar pentru cei de la Energia. Cu un avans de 8 puncte si cu un stil de joc  care le-a cam pus probleme celor de la Steaua, Energia parea ca va pune capat seriei de meciuri fara nicio infrangere a stelistilor. Insa un 15-2 run al ros-albastrilor a facut ca tabela sa arate 87-82 cu doar 50 secunde inainte de final. Energia a reusit sa se apropie la 3 puncte si a avut sansa prin Porter Troupe sa egaleze, insa mingea s-a rotit pe inel si nu a mai vrut sa intre. Aceea a fost singura ratare a lui Troupe care a terminat cu 17 puncte.

imageDupa cele 40 minute jucate, Steaua EximBank castiga cu scorul de 88-84 si ramane singura echipa din Liga Nationala de Baschet fara niciun meci pierdut.

Mi-a placut jocul celor de la Energia Tg Jiu, echipa care nu merita locul 7 in Liga Nationala de Baschet. De asemenea Steaua EximBank prin jocul facut, merita sa fie liderul campionatului. De la Steaua EximBank, Travis Watson a facut cred cel mai bun meci de cand joaca pentru ros-albastri (20 puncte – 14 recupeari). Porter Troupe si Nemanja Milosevic au terminat amandoi cu 17 puncte pentru Energia Tg Jiu. Nu in ultimul rand, jos palaria pentru fanii celor de la Energia.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *