Select Page

Energia Tg. Jiu la a doua victorie in EuroChallenge

Energia Tg. Jiu a castigat in fata propriilor suporteri meciul impotriva bulgarilor de la Lukoil Academic Sofia cu scorul de 72-67. Pentru a castiga meciul, gorjenii au avut nevoie de o repriza de prelungiri, asta dupa ce cu cateva secunde inainte de finalul sfertului 4, nu au reusit sa marcheze cosul victoriei.

Sustinuti inca din prima secunda de fanii veniti, Energia a inceput bine meciul, instalandu-se inca de la inceput la conducere (10-0). Chiar daca bulgarii au reusit sa revina usor usor in meci, acestia au fost tinuti la respect de catre Watson, Troupe, Turner si “compania” pana in ultimul minut de joc. 63-63 cu 60 secunde de final si speram sa nu se intoarca meciul impotriva celor de la Energia asa cum s-a intamplat etapa trecuta cand partida a fost pierduta pe final. Dupa acel meci pierdut, Porter Troupe imi spunea ca acest gen de infrangeri trebuie sa se opreasca si aparent asa s-a si intamplat. Energia Tg. Jiu a reusit sa castige meciul impotriva bulgarilor si cu aceasta victorie baietii antrenati de Antonis Constantinides au trecut pe primul loc in Grupa B din EuroChallenge cu sanse mari de a se califica in faza superioara.

Cel mai bun marcator al Energiei a fost Porter Troupe cu 17 puncte (5 recuperari, o interceptie si un capac), in timp ce la Lukoil Academic, Smith a terminat cu 21 puncte. Cei doi romani care acum cateva luni castigau Campionatul European de Baschet 3×3, au jucat si ei. Catalin Vlaicu a marcat 2 puncte, in timp ce Vasile Stefan a terminat meciul cu o recuperare.

Ma bucur ca Energia Tg Jiu a mai bifat inca o victorie pe plan international si ca baietii antrenati de Antonis Constantinides scriu usor usor istoria clubului.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *