Select Page

CSU Asesoft vs Energia Tg Jiu – meci decis in prelungiri

A trecut ceva timp de cand nu am mai vazut un meci asa fain cum a fost disputa dintre CSU Asesoft Ploiesti si Energia Targu Jiu, meci din etapa 6 din Liga Nationala de Baschet.

Ambele echipe veneau dupa cate o victorie in Europa asa ca se anunta a fi un meci interesant. CSU Asesoft a castigat in fata celor de la Hapoel Jerusalem in EuroCup, iar Energia Tg Jiu a castigat meciul impotriva celor de la Tartu Rock in Eurochallenge.

Revenirea lui Catalin Burlacu (jucator care a lipsit din cauza unei accidentari), a contat foarte mult pentru ploiesteni, atat din punct de vedere al moralului, cat si al jocului.

Meciul a fost pe placul publicului, mai ales ca dupa primul sfert gorjenii aveau un avans de14 puncte. Pana la pauza, Asesoft a reusit sa mai reduca din diferenta, astfel incat diferenta dintre cele doua echipe era de 1 punct. In sfertul 3, ploiestenii au slabit ritmul de joc, fapt care le-a permis celor de la Energia sa isi creeze un avans de 8 puncte cu 10 minute inainte de final. Finalul jocului avea sa fie unul incendiar, ploiestenii reusind sa revina in ultimile 4 minute de la un deficit de aproximativ 12 puncte, ba chiar sa se instaleze la conducerea meciului cu doar cateva secunde inainte de final. Cand a mai ramas 1 secunda de joc, jucatorul Energiei, Louis Darby a fost faultat si a fost trimis la linia de libere. Miza era una mare. Daca marca ambele libere, trimitea meciul in prelungiri, daca nu, se termina totul pentru gorjeni. Insa Darby si-a pastrat calmul si a reusit sa trimita meciul in prelungiri spre deliciul fanilor. Cele 5 minute de prelungiri au fost presarate cu multe greseli individuale, oboseala spunandu-si cuvantul. Insa la final, CSU Asesoft a reusit sa aduca victoria de partea sa, dupa un meci disputat chiar pana in ultima secunda.

CSU Asesoft Ploiesti castiga duelul cu Energia Tg Jiu – scor 79:76, iar singurul regret al meu e ca nu am fost in tribune pentru a ma bucura de show-ul facut de ambele echipe.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *