Debut cu dreptul pentru Energia Tg Jiu in EuroChallenge

Marti seara (04.11.2014), castigatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg Jiu a disputat primul meci din EuroChallenge impotriva estonienilor de la Tartu Rock. Pentru gorjeni era primul meci international pe care il jucau, iar o victorie atat pentru moral cat si pentru palmares era necesara.

Energia Tg Jiu a inceput bine meciul, punand primele puncte pe tabela spre bucuria fanilor veniti sa ii sustina. Tempo-ul a ramas acelasi si la scurt timp tabela arata 11-2 in favoarea gazdelor, iar dupa primul sfert, Energia conducea 21-15.

Lucrurile s-au complicat putin pentru gorjeni in sfertul 2, cand estonienii au mai redus din diferenta, aceasta la pauza fiind doar de un singur punct (34-33) in favoarea gazdelor. Sfertul 3 a debutat perfect pentru Energia din punct de vedere defensiv, gorjenii primind doar 2 puncte in aproximativ 5 minute de joc. La jumatatea sfertului, antrenorul Energiei, Antonis Constatinides a facut o miscare la prima vedere riscanta, scotandu-i pe Watson si pe Troupe. Spun riscanta pentru ca pana la finalul sfertului 3, estonienii au profitat de lipsa celor doi si la final s-au instalat la conducere (46-47).

Ultimele 10 minute i-au avut pe gorjeni in prim plan. Cu Watson si Troupe odihniti, gorjenii au reusit sa se distanteze, fara a oferi fanilor un final „primejdios”. Energia Tg Jiu castiga zic eu fara prea mari probleme meciul impotriva celor de la Tartu Rock cu scorul de 72-56. Principalii marcatori pentru Energia au fost Watson (19 pct) si Darby (16 pct).

Asadar Energia Tg Jiu debuteaza in Europa cu o victorie si dupa cum a decurs jocul, cred ca este principala favorita in a castiga Grupa B.

Mi-a placut atitudinea de pe parchet a celor de la Energia Tg Jiu si jocul pe care romanii l-au facut impotriva estonienilor.

 

Un gând despre „Debut cu dreptul pentru Energia Tg Jiu in EuroChallenge

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s