Select Page

Debut cu dreptul pentru Energia Tg Jiu in EuroChallenge

Marti seara (04.11.2014), castigatoarea Cupei Romaniei, Energia Tg Jiu a disputat primul meci din EuroChallenge impotriva estonienilor de la Tartu Rock. Pentru gorjeni era primul meci international pe care il jucau, iar o victorie atat pentru moral cat si pentru palmares era necesara.

Energia Tg Jiu a inceput bine meciul, punand primele puncte pe tabela spre bucuria fanilor veniti sa ii sustina. Tempo-ul a ramas acelasi si la scurt timp tabela arata 11-2 in favoarea gazdelor, iar dupa primul sfert, Energia conducea 21-15.

Lucrurile s-au complicat putin pentru gorjeni in sfertul 2, cand estonienii au mai redus din diferenta, aceasta la pauza fiind doar de un singur punct (34-33) in favoarea gazdelor. Sfertul 3 a debutat perfect pentru Energia din punct de vedere defensiv, gorjenii primind doar 2 puncte in aproximativ 5 minute de joc. La jumatatea sfertului, antrenorul Energiei, Antonis Constatinides a facut o miscare la prima vedere riscanta, scotandu-i pe Watson si pe Troupe. Spun riscanta pentru ca pana la finalul sfertului 3, estonienii au profitat de lipsa celor doi si la final s-au instalat la conducere (46-47).

Ultimele 10 minute i-au avut pe gorjeni in prim plan. Cu Watson si Troupe odihniti, gorjenii au reusit sa se distanteze, fara a oferi fanilor un final “primejdios”. Energia Tg Jiu castiga zic eu fara prea mari probleme meciul impotriva celor de la Tartu Rock cu scorul de 72-56. Principalii marcatori pentru Energia au fost Watson (19 pct) si Darby (16 pct).

Asadar Energia Tg Jiu debuteaza in Europa cu o victorie si dupa cum a decurs jocul, cred ca este principala favorita in a castiga Grupa B.

Mi-a placut atitudinea de pe parchet a celor de la Energia Tg Jiu si jocul pe care romanii l-au facut impotriva estonienilor.

 

About The Author

Trackbacks/Pingbacks

  1. CSU Asesoft vs Energia Tg Jiu – meci decis in prelungiri | mariuscv - […] Debut cu dreptul pentru Energia Tg Jiu in EuroChallenge […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *