Select Page

Impresii dupa prima etapa din Liga Nationala de Baschet

Sezonul 2014-2015 al Ligii Nationale de Baschet masculin a inceput sambata cu meciul dintre Steaua CSM EximBank si BC Timisoara. Echipele aveau un moral bun, ambele reusind sa se califice in sferturile Cupei Romaniei (Steaua CSM EximBank a trecut de BC Mures, iar BC Timisoara trecea de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca). Fanii veniti in sala “Constantin Jude” din Timisoara au fost martorii unui meci placut intre cele doua echipe, iar la final oaspetii reusind sa se impuna cu scorul de 85-75. Pentru ros-albastri principalii marcatori au fost Titus Nicoara si Pankracie Barac amandoi marcand 16 puncte, iar pentru timisoreni Jovanovic a terminat cu 22 puncte.

In al doilea meci, CSM Oradea intalnea Universitatea Cluj Napoca, echipa nou promovata in primul esalon. Dupa ce au fost eliminati din Cupa Romaniei, oradenii nu au cedat in primul meci din acest sezon, castigand fara probleme meciul cu scorul de 108-81.

Prima zi a inceputului de sezon s-a incheiat cu meciul dintre BC Mures si Gaz Metan Medias. BC Mures s-a impus in fata mediesenilor (89-68), demonstrand ca infrangerea in fata stelistilor in Cupa Romaniei a fost intamplatoare.

In ziua a doua s-au disputat doua meciuri interesante. BCM U Pitesti mergeau la Timisoara pentru a disputa partida impotriva celor de la Timba Timisoara, iar Energia Tg Jiu a fost gazda derby-ului olteniei (Energia Tg JiuSCM U Craiova). Din pacate timisorenii nu s-au putut bucura nici de aceasta data, Timba cedand in fata pitestenilor scor 83-90.

Cel mai interesant meci avea sa fie la Targu Jiu. Intr-un meci in care gorjenii au fost net superiori, acestia au pierdut in ultima secunda, scor 72-73 in fata Craiovei. Derby-ul Olteniei a fost decis printr-o aruncare de la mare distanta a americanului Travis Bureau care a reusit sa le strice ziua fanilor veniti in Sala Sporturilor din Tg Jiu.

In ultimul meci al primei etape, campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti intalnea intr-un alt derby U Banca Transilvania. Meciul a fost unul spectaculos, iar la final ploiestenii au reusit sa se impuna, scor 80-69. Pentru ploiesteni a fost un prilej bun pentru a mai suda si mai bine echipa in vederea meciurilor pe care acestia le vor juca in EuroCup.

Per total mi-a placut prima etapa a Ligii Nationale de Baschet, asa ca fani ai baschetului sa ne bucuram de show-ul oferit. Doar ce a inceput!

 

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *