Select Page

Best trio in NBA

In lumea baschetului e o expresie: “Toate lucrurile bune vin in 3” (“All good things come in threes”) si nu cred ca se refera doar la punctele marcate de la mare distanta.
Am vazut ca din ce in ce mai multe echipe se construiesc in jurul a 3 jucatori importanti din dorinta de a castiga trofeul Larry O’Brien. E o “moda” destul de veche, dat fiind faptul ca si Jordan, Magic sau Bird au avut alti 2 jucatori importanti care au contribuit la castigarea marelui trofeu. Nu ma intelegeti gresit, nu spun ca o echipa are nevoie de doar 3 jucatori ca sa castige totul. Nu. Sunt convins ca fiecare jucator a avut rolul lui si fiecare a contribuit la cucerirea trofeului. Dar nu stiu cati isi mai aduc aminte ca in 1990, Vinnie Johnson a venit de pe banca de rezerve, a marcat 20 puncte pentru Detroit Pistons si a facut 3-1 in favoarea celor din Mo-Town. Sau ca in 1993, cand Chicago Bulls castiga al 3lea titlul consecutiv, Horace Grant ii punea capac lui Kevin Johnson in ultima secunda, dupa ce, cu o faza inainte, John Paxson aducea 3 puncte importante celor de la Bulls printr-o aruncare de la mare distanta. Sunt perioade in care acei 3 jucatori raman in istorie. Jordan – Pippen – Rodman / Isiah Thomas – Bill Laimbeer – Joe Dumars / Kareem Abdul-Jabbar – Magic Johnson – James Worthy / Bird – Parish – McHale sunt triouri care vor ramane in istorie.
In zilele noastre jocul s-a schimbat fata de cel de acum 20-30 ani. Dar trio-urile raman. Am adunat cateva nume din sezonul 2014-2015 si astept sa va dati cu parerea care este cel mai bun.
[polldaddy poll=8347890]
 

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *