Select Page

Incep duelurile pentru EuroBasket 2015

Nationala_RomaniaDupa ce a terminat “sezonul” de amicale, nationala Romaniei de Baschet incepe campania de calificare pentru EuroBasket 2015 din Ucraina. In urma celor 10 meciuri amicale, tricolorii sunt pregatiti sa castige biletul catre EuroBasket 2015

Baietii antrenati de Marcel Tenter, Claudiu Fometescu si Milorad Perovic vor intalni duminica in primul meci nationala Slovaciei. Meciul se va desfasura la Pezinok, la ora 18:00. In paralel, Suedia va juca impotriva Letoniei.

“Pornim cu șansa noastră în această campanie de accedere la Eurobasket 2015. De aceea ne-am și pregătit intens în ultima perioadă pentru a obține calificarea la turneul final de anul viitor. Acum, nu trebuie, însă, să ne consideram nici favoriții grupei, deoarece vom întâlni adversare foarte puternice. Ne bazăm în primul rând pe unitatea grupului și, dacă ne vom lupta pentru fiecare minge, putem spera la calificare! Cred cu tărie, însă, ca anul acesta avem o șansă foarte mare, pe care nu trebuie să o irosim… Cel mai puternic adversar, de fapt favorita grupei, este în opinia mea echipa Letoniei, cu mulți jucători cu experiență, care evoluează în campionate foarte puternice. Mai sunt Suedia și Slovacia, echipe care nu sunt de nebătut. Suedia este mai puternică, chiar dacă va fi fără jucătorii din NBA, iar la Slovacia important este dacă joacă sau nu Anton Gavel. Oricum, noi ne concentrăm pe jocul nostru, deoarece avem mare nevoie de o victorie în primul meci, atât pentru moralul și încrederea echipei, cât mai ales pentru economia calificării. Contează fiecare joc și fiecare pas pe care-l facem în această grupă.” declara Mihai Silvasan, capitanul nationalei Romaniei, conform Federatiei Romane de Baschet

Chiar daca nationala Slovaciei va juca fara cativa jucatori importanti, meciul va fi unul greu pentru tricolori. Consider ca o victorie in deplasare a Romaniei va cantari mult in meciurile urmatoare. Plus ca le-ar da jucatorilor un plus de moral.

Programul Grupei F, grupa in care se afla si Romania este urmatorul:poster eurobaschet 2015

10.08.2014  Slovacia – Romania (la Pezinok, ora 18:00)

13.08.2014  Romania – Suedia (la Sibiu, ora 19:00, în direct pe DIGI SPORT)

17.08.2014  Letonia – Romania (la Riga, ora 20:15)

20.08.2014  Romania – Slovacia (la Sibiu, ora 19:00, în direct pe DIGI SPORT)

24.08.2014  Suedia – Romania (la Boras, ora 18:00)

27.08.2014  Romania – Letonia (la Sibiu, ora 19:00, în direct pe DIGI SPORT)

Conform sistemului competitional, la finalul acestor meciuri se califica la Eurobasket 2015 echipele clasate pe primul loc în fiecare din cele sapte grupe de calificare, precum si cele mai bune sase echipe clasate pe locurile 2 din grupele respective.

Din componenta Nationalei Romaniei fac parte: Rolland Torok, Mihai Silvasan, Andrei Mandache, Catalin Baciu, Bogdan Tibirna, Szijarto Levente, Andrei Capusan, Titus Nicoara, Adrian Gutoaia, Teodor Jucan, Adrian Tudor, Dragos Andrei, Popa Calota Octavian, Paul Mihai, Vlad Corpodean, Vlad Moldoveanu. Iar din staff-ul tehnic ii putem mentiona pe Marcel Tenter – antrenor principal, Claudiu Fometescu – antrenor secund, Milorad Perovic – antrenor secund, Adrian Resteman – kinetoterapeut, Mircea Lazar – maseur, Toma Marius – team-manager.

Sper intr-un meci bun facut de tricolori si la final sa ne pregatim bagajele pentru EuroBasket 2015!

Foto: Federatia Romana de Baschet

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *