Select Page

Premiera pentru baschetul romanesc

Acum cateva zile, la Munchen, Board-ul forulul european FIBA a ales reprezentantii comisiilor permanente ale FIBA-Europe. Vestea buna pentru Romania este aceea ca, timp  de 4 ani (2014-2018) Federatia Romana de Baschet va avea doi reprezentanti in cadrul acestor comisii FIBA-Europe.

Presedintele de onoare al FR Baschet, Carmen Tocala, va ocupa functia de presedinte al Comisiei Feminine din cadrul FIBA-Europe, iar presedintele FR Baschet, Horia Paun, va avea functia de membru al Comisiei de Competitii FIBA-Europe.Horia_Paun_Carmen_Tocala

Secretarul general al FIBA-Europe, Kamil Novak, anunta ca presedintele de onoare Carmen Tocala si presedintele Horia Paun au fost nominalizati de catre Board-ul FIBA-Europe pentru a face parte din comisiile permanente ale forului european pentru perioada 2014-2018.

Aceste nominalizări reprezintă o mare onoare pentru baschetul românesc, care va avea, astfel, în premieră, doi reprezentanți în comisiile permanente FIBA-Europe, dar și un președinte de comisie. Reprezintă, însă, și o mare obligație pentru noi, în perspectiva viitoarelor proiecte pe care le vom derula cu noua conducere a forului european și cu președintele Turgay Demirel”, a declarat presedintele FR Baschet, Horia Paun.

Presedintii comisiilor permanente FIBA-Europe, pentru mandatul 2014-2018, conform deciziei Board-ului sunt:

  • Comisia de Apel – Mirsad Donlagic (Bosnia&Hertegovina)
  • Comisia Tarilor Mici – Hannes Jonsson (Islanda)
  • Comisia de Competitii – Dejan Bodiroga (Serbia)
  • Comisia Tehnica – Grzegorz Bachanski (Polonia)
  • Comisia Financiara – Karl Thaller (Austria)
  • Comisia Feminina – Carmen Tocală (România)
  • Comisia Legala – Cyriel Coomans (Belgia)
  • Comisia de Tineret – Asterios Zois (Grecia)

Ma bucur sa vad ca pentru prima oara în istorie, Federatia Romana de Baschet va avea doi reprezentanți în cadrul comisiilor permanente ale FIBA-Europe, nominalizarile demonstrand faptul ca la nivel european, FR Baschet este din ce in ce mai apreciata prin tot ceea ce face. Sa speram totusi ca acesta este doar inceputul, iar baschetul va fi din ce in ce mai apreciat atat pe plan national cat si international.

*Credit foto: Federatia Romana de Baschet

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *